På oppdagelsesferd for glutenfrie matvarer i fri-for hyllen

Det skal innrømmes, det var hardt å innse all den gode maten jeg måtte kutte på grunn av gluten. Savnet etter pizza, pasta, sauser, lasagne, kaker, brød, boller og så mye mer var sterkt helt fra start. Det var likevel en liten trøst å ta en tur i fri-for hyllen for første gang.

Egentlig var det en liten lettelse da jeg begynte å titte i fri-for hyllene i matbutikkene. Her fant jeg erstatningsvarer for veldig mange av de matvarene jeg visste jeg kom til å savne sårt. Det var rett og slett en liten fryd å se at jeg med noen små justeringer og noen erstatningsvarer uten gluten likevel kunne spise noen av disse matrettene jeg et øyeblikk anså som tapt for all tid.

Det var også en fryd å se at butikkene så ut til å ha stort fokus på disse hyllene. Kanskje særlig her på Rema 1000 (Se bilde over). Rema har tydeligvis laget en haug av egne glutenfrie varer som de har fylt opp i hyllene. Såpass fokus har de hatt de faktisk har blitt kåret til årets glutenfrie bedrift av norsk cøliakiforening.

Det var defor en stor lettelse for meg når jeg begynte å titte i fri-for hyllene i matbutikkene. Her fant jeg erstatningsvarer for veldig mange av de varene jeg kom til å savne. Det var rett og slett en fryd å se at jeg med noen justeringer og noen erstatningsvarer likevel kunne spise noen av disse matrettene som jeg et øyeblikk anså som tapt for alltid.

For min egen del har jeg samlet mange av disse matvarene i denne oversikten, for å lettere å kunne se mulighetene når jeg planlegger maten her i heimen. Kanskje kommer den til nytte for deg også? Ikke vet jeg, men jeg la nå den der ute på webben.

Nå er det nesten slik at jeg gleder meg og ser fram til å prøve ut mange av disse produktene og er spent på hvordan de smaker i forhold til originalene. Jeg har ikke for store forhåpninger, men det er i det minste MYE bedre enn ingenting.

Jeg har smakt noen allerede. Forløpig er dommen noe sånt som at havregryn er havregryn, smaker det samme. Pasta hadde litt merkelig konsistens og litt lite smak, men det er levelig. Pizza Grandiosaen har jeg også smakt, og den var faktisk god og enda mer mettende enn den vanlige. Så gjenstår det å prøve ut resten av det som finnes i disse hyllene.

Få bedre mage, kosthold og liv med disse bøkene:

Skjermbilde 2017-09-19 kl. 20.31.43*Affiliatelenker via Tanum.no

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blogglistenhits